Кредит за хора с лошо ЦКР

Кредит за лица с лоша кредитна история лош ЦКР Тук ще разгледаме възможностите за отпускане на кредит на хора с лоша кредитна история. Данните на всеки гражданин изтеглил кредит в България автоматично се подават в Централния кредитен регистър – ЦКР. Този регистър е създаден с цел кредитните институции лесно да проверят коректен ли е даден кредитоискател или притежава лоша кредитна история. Под лоша кредитна история, или лошо ЦКР попадат хората, които не погасяват навреме задълженията си, или имат просрочени такива.

В наши дни броя на некоректните платци се увеличава драстично, а причините за това са от различно естество. Въпреки това все още има фирми, които са готови да направят компромис и да отпуснат кредит на лица с лоша кредитна история, макар че това е доста трудно. За да подсигурят вземанията си, кредиторите отпускат средства на лица с лоша кредитна история срещу определен залог – недвижимо имущество или автомобил, а в някой случай е възможно да бъде отпуснат и заем без покритие. Най-либерални към хора с лош ЦКР са фирмите Бяла Карта и Mogo, както и други институции.

Ако дадено обстоятелство Ви е принудило да развалите кредитната си история, но в същият момент се нуждаете от заем, разгледайте списъка с фирми – кредитори, които предлагат онлайн бърз кредит на хора с лошо кредитно досие (ЦКР):

онлайн заем на хора с лошо кредитно досие ЦКР

За хора с лоша кредитна история препоръчваме услугите на Mogo:

  • Mogo отпуска бърз кредит на лица с лошо ЦКР срещу залог – автомобил;
  • Без значение от възрастта на колата, Mogo отпускат заем до 85% от стойността на автомобила;
  • Получаваш парите по банковата си сметка за по-малко от 30 минути и продължаваш да караш автомобила си.

Заяви своя бърз кредит онлайн, попълни искането и очаквай обаждане от Мого до няколко минути!

Как се изчиства лошата кредитната история?

Лошата кредитна история се пази в Централния кредитен регистър на БНБ и е с давност от 5 години. Когато се сдобиеш с лош ЦКР, практически нямаш възможност да получиш заем банка и единствената ти възможност за компаниите за бързи кредити, които обаче също имат определени условия в този случай. За да не попаднеш сред неизрядните платци, трябва да знаеш, че няма да развалиш досието си ако например пропуснеш една вноска, но ако пропуснеш две или повече вноски, може да сте сигурни, че трудно ще получите следващ заем. Когато за първи път попаднеш в ЦКР с лоша кредитна история, имаш шансове в няколко от компаниите за бързи кредити като Бяла Карта, Мого, Фератум, Вивус, Credissimo и Минизаем, но трябва да внимавате и да не допуснете да стартира срещу Вас процедура по принудително събиране, защото тогава и вратичката за бърз кредит ще се затвори за Вас.

Как да поправите лошото си кредитно досие?

Мисията не е невъзможна, но се изисква време, тъй като данните в БНБ казахме, че са с давност от 5 години. Това означава, че след като сте се сдобил с лош кредитен рейтинг, трябва да минат 5 години, през което време да нямате закъснели вноски по кредити или изобщо да имате кредит за този период. За да нямате подобен проблем се старайте да обслужвате всеки един кредит без да допускате закъснение, за което закъснение не сте предупредил финансовата институция. Ако имате проблеми поискайте отсрочка, рефинансиране или някакъв друг вариант, недопускаш досието Ви да се развали. Все пак и в банките работят хора, а не роботи!

Какви са възможностите при отказ за финансиране/кредит?

Ако все пак попаднете в ситуация, в която лошата кредитна история работи срещу Вас, остават Ви няколко две основни възможности за финансиране. Първата от тях е да кандидатствате за кредит с поръчител, или с двама поръчители. В този случай, ако получите заем и не погасявате вноските си, кредитната институция ще се обърне към поръчителите за погасяване на заема. По този начин определено ще влошите взаимоотношенията си с хората, дали съгласие да станат Ваш поръчител. Друга по-добра възможност е да кандидатствате за кредит, като предложите имот или лек автомобил за обезпечение на кредита. Ако сте сигурен, че ще върнете заема навреме, това не би трябвало да е проблем за Вас.